Archive for January, 2014

Защо застраховка живот?

without comments

Животозастраховането е един страхотен вариант да се предпазите от несигурността в своя живот.

Без значение дали при влошаване на вашето здраве се стигне до фатален край или трайна нетрудоспособност, тя е идеален начин да подсигурите близките си в случай на променящ живота ви инцидент. Преди да изберем застраховка живот, трябва да сме наясно дали ни е необходима такава. За някои хора това може да се окаже перфектната инвестиция, а за други – твърде ранна такава.

Застраховките живот са идеални за хората, които са семейни и които желаят да обезпечат бъдещето им ако стане някакво нещастие, понеже са наясно колко е важно това, което те им осигуряват като начин на живот. Застраховката живот е най-удачна, когато човек е все още млад и тепърва е създал семейство. Отличното здраве на лицето също е важно, защото допринася за намаляване на вноските по договора в голяма степен.

Друга категория хора, за които застраховката живот е надеждна инвестиция са тези, чиято работа е свързана с рисковите сектори. Опасността от настъпване на злополука на работното място при тези хора е в пъти по-висока от да речем един офис служител и подобна инвестиция е напълно оправдана. Ако трябва да сме точни, то си струва да споменем, че дори домакините имат нужда от застраховка живот, понеже много често сме склонни да приемаме това, което те вършат за семейството си като даденост и при здравни инциденти трябва да помислим за наемане на домашна помощница, която често ще се окаже нелеко перо за семейния ни бюджет.

Реално в много развити държави, много хора разполагат със застраховка живот, което от своя страна допринася за стабилизираното състояние на домакинствата даже в най-тежки етапи. Чрез застраховките живот, хората биха могли да покрият както непредвидени разноски при смъртта на свой близък човек, така последващите разноски, за покриването на които се е грижил човека, който сме загубили.

Освен всичко останало, което обсъдихме, застраховките живот в днешно време предлагат и вариант на така наречената спестовна застраховка живот, която може да бъде и сериозен спестовен инструмент, който да ви предостави възможност да се радвате заслужено на щастливи и спокойни старини. Ако желаете бихте могли да получите и информация за данъчни облекчения при животозастраховане.

Written by admin

January 24th, 2014 at 11:36 am