Archive for April, 2017

Обмислено намирайте брокер и агенция!

without comments

apartments

В цивилизованите страни брокер на недвижими имоти не е неприлична професия! Но при нас на мъжете и жените все още не им е много ясно, какви точно са ангажиментите на брокера, или за какво му се заплаща… и много често съществува причина в съмнението.

Бъдете много внимателни С ПОДБОРА НА АГЕНТ
• Разберете повече относно фирмата, която би поела изследването на имота ви.
• Вижте се лично със служителя от фирмата, който ще поеме имота ви.

Поискайте от личния ви брокер да ви обясни:
• абсолютно всичко, което ще извършвате заедно- всяка стъпка- от идеята до ключа
• в какви рамки от времето ще бъде осъществен целият процес – от началното търсене, през огледите, до приключването на самата сделка
• какво ще е необходимо да подготвите вие – време, документи, бележки
• точно какви са задълженията на дадения брокер – ясно декларирани, а също така в рамките за какво време е възможно да са поети и изпълнени

Не разчитайте само на комуникацията по интернет – даже и цветно да сте описали търсенията си – нищо не е в състояние да замени даден разговор. Най-хубаво искайте персонална среща! Вие сами трябва да си прецените, с точно кого да работите – както агенцията, така и лично брокер от компанията.

В случай, че личността или работното отношение на текущия агент не ви се нрави – говорете се със собственика на компанията и поискайте друг агент, който да се захване с дадената работа, или направо поръчате търсенето на съвсем друга фирма.

Поискайте обезателно друг агент, при положение че:
Ви показва предложения, които не отговарят на вашите желания.
Има наглостта да ви таксуват финансови средства за огледи и в през това време ви показват предложения, като не са ок с вашите желания.
Изминали са няколко месеца, а той/тя не ви е предложил за оглед нищо, което да отговаря на първоначално обявените от вас критерии.
Ви таксува финансови средства за други разходи, липсващи в договора помежду ви – адвокат, пътни и др. Всичко това е абсолютно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и нейните параметри са описани в договора измежду двете страни.

Written by admin

April 28th, 2017 at 8:38 am

Posted in Uncategorized